lördag 6 augusti 2011

Vinbärsmarmelad - bra sätt att ta hand om vinbären och gott till ostbrickan!



Har provat att göra  vinbärsmarmelad för första gången. Det är kanongott! Enkelt var det med. Jag blandade röda och svarta vinbär.

Smaskig vinbärsmarmelad

500 g vinbär (svarta och röda)
400 g socker
1 lime, både skal och saft
1/2 dl vatten

Lägg bär och socker i en kastrull. Riv limeskalet, pressa saften ur den och häll över vinbären tillsammans med vattnet. Mosa något med en potatisstöt.
Koka upp och låt koka under 20-30 minuter. Stöt med potatisstöten då och då samt rör ordentligt. För att se så marmeladen är klar så häller ni upp lite marmelad på en assiette och då du drar en sked i så ska marmeladen långsamt rinna ihop igen. Ni ser om den är lite tjockare då.


Går att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar