fredag 28 september 2012

Chokladbollar utan smör

Jag tycker nog det är godare med chokladbollar med smör men här har jag bytt ut smöret mot ett ägg istället. Om ni vill prova på något nytt.

Chokladbollar gjorda av ägg

3 dl havregryn
0.5 dl kokos
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl florsocker
3 tsk kallt kaffe eller vatten
1 ägg

Garnering: kokos

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt kaffet och ägget. Tryck ihop bollar och rulla dem i kokos.

Bild kommer...

9 kommentarer:

  1. Tack för receptet! Riktigt goda om man vill hålla nere på fettet!

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar dem! Det är väldigt gott att mixa i lite cashewnötter, mandel eller solrosfrön i med så får du lite tuggmotstånd. Jag slänger i dem först i en matberedare, tillsätter resten av ingredienserna och kör lite till så är det färdigt att rulla sedan.

    SvaraRadera
  3. provade receptet och dom blev goda.

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Kul att du gillar dem!!!

    SvaraRadera
  5. provade receptet och blev mycket nöjd och blev mycket smakrik.

    SvaraRadera
  6. Hej ska man låta ägget vara rått

    SvaraRadera
  7. Dom smakade helt okej faktiskt 😏😄

    SvaraRadera