måndag 21 mars 2016

Cupcakes till påsk

Ljuvliga cupcakes till påsk! Dock kommer jag att byta ut till fina ägg som dekoration då. Barnen älskar dem och dem är kräsna. Jag hade turen att ha en kaka Guido Castagna med krossade kakaobönebitar i till frostingen och den blev den bästa någonsin! Jag har haft svårt att få till Roy Fares recept men detta var verkligen toppen!

Cupcakes, 12 st
2 dl socker
2 tsk bakpulver
0.5 tsk mellangrovt havssalt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 ägg
1 dl rapsolja
1 dl mjölk
1 dl kokande vatten

Frosting
100 g mörk choklad
150 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
0.5 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 190 grader. Ta fram 12 muffinsformar. Jag använder silikonformar som kan användas om och om igen.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, olja och mjölk i en annan. Vispa i äggsmeten i mjölblandningen och rör sist i det varma vattnet. Häll i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Känn med en sticka så de ej är kletiga. Låt svalna.
Smält chokladen. Antingen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt svalna. Vispa smör och socker i en skål. Tillsätt chokladen och spritsa på cupcakesen. Dekorera och njut! Förvara i kylen.