onsdag 19 april 2017

Glutenfritt grovt bröd - bikarbonatbröd

En limpa som bara är att slänga ihop. Ett recept att spara.



Glutenfritt grovt bröd

5 dl glutenfri mjölmix, recept se här
2 dl havregryn, glutenfria
1 dl sesamfrö
0.5 dl linfrö
0.5 dl hackade valnötter
2 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
2 msk honung
4 dl naturell yoghurt
1 dl rivet äpple (ett mindre äpple)

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en avlång brödform, modell mindre och klä med bakplåtspapper.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör runt. Tillsätt resterande och vänd ner. Häll upp i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60-70 minuter. Testa med en baksticka och känn så den ej är kletig. Låt svalna på galler under bakduk. Skär gärna bitar och frys in så är det lätt att plocka upp så mycket man önskar åt gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar