onsdag 12 april 2017

Minibaguetter, med eller utan surdeg

Så då har jag äntligen fått till en finfin surdeg med hjälp av Kungsörnens vägledning, se HÄR

Jag har gjort dessa minibaguetter både med och utan surdeg, med och utan grovt mjöl och tja det är bara att utforska vad ni gillar. Dessa kommer jag även att använda som korvbröd framöver.



Minibaguetter, 8 st, utan surdeg

12 g jäst
2.5 dl yoghurt
1 tsk salt
1 msk honung
0.5 dl 4-kornskross/vetekross eller rågkross
4 dl vetemjöl special


Minibaguetter, 8 st, MED surdeg

12 g jäst
1 dl rågsurdeg
0.5 dl vatten
1 dl yoghurt
1 tsk salt
1 msk honung
0.5 dl 4-kornskross/vetekross eller rågkross
3.5 dl vetemjöl special

Lös jästen med lite yoghurt och tillsätt sedan resten av alla ingredienser. Täck skålen och låt jäsa i kylen under natten. Tag fram på morgonen och gör 8 minibaguetter, lägg på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Pensla med lite flytande smör och strö lite sesamfrön på. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar