måndag 7 augusti 2017

Chokladbiskvi, marmorerad och supersnygg

Chokladbiskvi är löjligt gott. Jag gillar när det är enkelt så här kommer ett så enkelt recept som möjligt för att få fram detta ljuvliga. Snygga är de med men det är ju bara en bonus. Smakupplevelsen är ändå det viktigaste:)



Chokladbiskvi, 26-30 st

Botten
200 gram mandel
200 gram strösocker
2 äggvitor

Fyllning
250 g mörk choklad runt 50-60%
1 dl grädde
25 g mjukt smör

Garnering 
200 g vit choklad
röd karamellfärg
50 g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt och lägg bakplåtspapper på.
Kör mandeln i en matberedare till smulor, tillsätt sockret och kör ett par minuter. Häll i äggvitan och kör lite till till en smet. Klicka ut 26-30 bottnar. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen gör ni under tiden bottnarna svalnar. Smält chokladen tillsammans med grädden över vattenbad. Rör till en jämt kräm. Tag från plattan, tillsätt smöret och rör. Låt svalna och stelna. Ställ in i kylen en stund vid behov. Bred sedan på bottnarna.

Smält den vita chokladen och tillsätt några få droppar karamellfärg. Smält mjölkchokladen för sig. Doppa i den rosa chokladen och garnera med den bruna. Alternativ gör några bruna och några rosa.

Låt svalna och njut av dessa godbitar. Jag fryser de som ej ska ätas inom närmsta veckan. De klarar sig fint i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar